Tangoby Køge 2019
24-28. april 2019
Hjem Om Tangoby Køge Programmet Underviserne Orkestrene Priser og Tilmelding Kontakt Øvrige arragementer

   
     Om Tangoby Køge 2019

2019 er 10-året for den argentinske tangos optagelse på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2009.
Samme år fandt tangoen et hjem i Køge med stiftelsen af
Tangoforeningen i Køge den 28. april.

Med Tangoby Køge 2019 ønsker vi at sætte den argentinske tango på det lokale verdenskort og skrue op for en uge med fokus på den argentinske folkesjæl igennem tangoen. Den argentinske tango udtrykker noget fællesmenneskeligt - nemlig en søgen efter kærlighed, en længsel efter hjemlandet, den nære kontakt med et andet menneske i omfavnelsen og samværet gennem musik og dans. Den argentinske tango udtrykker menneskesjælens længsler på tværs af nationale grænser.

Et lille Buenos Aires i Køge
Forestil dig at du sidder på en café med et glas rødvin og ser på det forbipasserende liv, pludselig lyder musik - en melankolsk harmoni rammer øret og to mennesker mødes i en dans - hjerte mod hjerte. Inspirerede af det første par kommer flere til .....

Biografen viser en smuk og rørende film om det førende argentinske tangopar i 40érne - om romantik og jalousi, om intensitet og kærlighed...og ikke mindst passionen for dansen, for tangoen!

Butikker byder på argentinske specialiteter, vi kan spise argentinsk på restauranter, lytte til god tangomusik på Teaterbygningen og selv prøve at danse de forførende tangotrin.

Kom og tag med på rejsen!

Tangoforeningen i Køge har i alle årene holdt til på Teaterbygningen i Køge og har afholdt mere end 200 arrangementer i form af intro-lektioner, øveaftener (praktika), milongaer (tangosaloner), koncerter og workshops med internationale og danske orkestre og undervisere og med deltagere fra Køge og fra resten af Sjælland og Lolland-Falster.

   Om filmen "Vores sidste tango"
Som led i TANGOBY KØGE 2019 viser Køge Bio en af de bedste
 film, der er lavet om den argentinske tango.


"
Vores sidte tango" er fra 2016. Det er en dokumentar om et et af tangoens legendariske par, Maria Nieves og Juan Carlos Copes, som i 1940'erne var det hotteste par i Buenos Aires. Maria Nieves (f. 1938) og Juan Carlos Copes (f. 1931), fortæller i ”Vores sidste tango” for første gang deres historie. En historie om kærlighed og hengivenhed, men også jalousi, ambitioner og frustrationer mellem to af de største navne i tangoens historie - det er historien om tangoen og dens sjæl.

De mødtes, da de var 14 og 17 år gamle, og de dansede sammen i henved 50 år. Dansen og kærligheden førte dem sammen, men også væk fra hinanden i had og bitterhed. De fandt dog altid sammen igen. Nu hvor de står på tærsklen til de sidste år i deres liv, åbner de sig for første gang med deres inderste følelser og fortæller deres historie til en gruppe unge tangodansere fra Buenos Aires, der genskaber de største øjeblikke fra Juan og Marias karriere og sammenfatter dem i de smukkeste koreografier til en forrygende dans ind i selve tangoens hjerte.
Det er en smuk og rørende film, som du nu kan se eller gense sammen med os.
 
Du kan forudbestille din billet her.
Tangoforeningen i Køge / CVR 32108350 / Bankkonto 8401 1120718 / URL: www.tangonoche.dk Tangoby Køge 2019 støttes via Køge Kommunes Kulturpulje 2019