Workshop i musikalitet

ved
Orquesta Típica Andariega.
22.september 2017 kl. 17.30-19.00
Teaterbygningen, Bag Haverne 1, 4600 Køge

UDSOLGT

Om workshoppen:
Det er IKKE nødvendigt med partner og alle niveauer er velkomne!

Orquesta Típica Andariega inviterer til en klasse i musikalitet ført an af nordjyden Stine og orkestrets dirigent Luigi på henholdsvis dansk og engelsk. Undervisningen vil være delt i to, hvor vi i den første halvdel vil gå til musikken lyttende skiftevis til forskellige af tangoens mange kompo-nenter. Det foregår primært på individuel basis, hvorfor det ikke er nødvendigt at have en partner og også nybegynder kan få en masse ud af workshoppen.

Vi vil især fokusere på form og rytme, hvilket vil udvikle dansernes musikalske bevidsthed. Det er måden, hvorpå man lærer musikkens og dermed også dansens grammatik. Hvornår starter sangen, hvornår slutter første del, hvem har melodien, hvad sker der i akkompagnementet osv. For fuldt at kunne udnytte tangoens brede følelsesrepertoire gennem dansen, er det nødvendigt at kunne registrere det i musikken. Alt sammen noget som er revolutionerende for danseoplevelsen, og som giver mulig-hed for i langt højre grad at værdsætte musikken og kreativt knytte den intimt til dansen. Vi vil sammen markere rytmen præcist med dens ansatser og afslutninger, men uden at skulle bekymre os om trin og svære figurer, som ofte komplicerer indlæringen.

I denne første del af workshoppen lytter vi til musik fra nogle af de bedste orkestre fra tangoens guldalder f.eks. D’Areinzo, Di Sarli og Pugliese. Vi vil se på, hvordan orkestrene er forskellige og deres særlige karakteristika, og på hvordan man kan udnytte dette i dansen.

I anden del af workshoppen inviterer vi hele orkestret ind, og vi vil nu illustrere nogle af de forskellige kendetegn ved genren. Vi vil zoome ind på instrumenter-nes forskellige funktioner i musikken og se på, hvordan de hver især bidrager til de særlige karakteristika ved tangoen og mere specifikt til orkestrenes stil.

 

Workshoppen koster kun  kr. 150,- / medlemmer: kr. 100,-
Alle workshopdeltagere har
gratis adgang til milongaen samme aften.
Forhåndstilmelding nødvendig.
Tilmeld dig her
og indbetal billetprisen til foreningens konto: Regnr. 8401 konto 1120718