Om den argentinske tango

Den argentinske tango er noget anderledes end den tango, de fleste mennesker kender fra danseskolen eller TV, f.eks. "Vild med Dans".

Den argentinske tango er blød, "rund", indfølende, drilsk, eksperimenterende og 100% improviseret.
Den har siden 80'erne bredt sig til hele verden og er mere end "blot en dans". Den er en kultur i sig selv - en livsstil siger nogen.

Der er ikke klarhed over, hvordan tangoen opstod. Den mest udbredte opfattelse er dog, at den opstod sidst i 1800-tallet blandt fattige indvandrere (primært fra Europa), frigivne sorte slaver i Buenos Aires' havnekvarterer og har musikalske rødder i Cuba (Habaneraen), Europa (Polka, Scottish og Mazurka) og Afrika (Candombe).
Nogle af de tidligste komponister af tangomusik, som vi kender den i dag er "El Negro" Casimiro Alcorta, Rosendo Mendizabal, Ángel Villoldo, Juan Maglio "Pacho" og Eduardo Arolas.
Deres musik spilles stadig i alverdens forskellige udgaver og er klassikere.
Gennem tiden har tangoen udviklet sig, og der tales i dag om flere stilarter. Grænserne imellem dem er flydende, og der er ingen "rigtig" måde at danse på.


Der er tre danse, som indgår i det at danse argentinsk tango.
* Tango
* Tangovals og
* Milonga.
Milongaen vurderes til at være den ældste af dem.

I dag har interessen for den argentinske tango bredt sig verden over - og ikke underligt. Den argentinske tango er intens i nærværet med partneren - af nogen beskrevet som "3 minutters forelskelse".
Det er en "gå-dans" og stiller ikke nødvendigvis store krav til kondition. Den kan danses, sålænge vi kan stå på benene :-)